STERAD

Aktuálne akcie AKTUÁLNE AKCIE

uhlíková oceľ



         cenník


Výhody:


Nevýhody:



Môj osobný názor:

      Po plastohliníku druhý najčastejšie používaný materiál pre rozvody kúrenia. S uhlíkovou oceľou sa pracuje relatívne veľmi jednoducho - čiastkové úseky rozvodu kúrenia si môžete poskladať "nasucho" a na záver všetky tvarovky zalisovať. Vrelo doporučujem použiť pre rozvody kúrenia v kotolniach (pripojenie akumulačných zásobníkov, bojlerov, čerpadlových zostáv a hlavných prívodov k rozdeľovačom), a hlavne pre primárne okruhy kotlov na tuhé palivo.
      Uhlíkovú oceľ z estetického hľadiska a z hľadiska možného poškodenia cudzími osobami doporučujem pre rozvody kúrenia na verejne prístupných miestach, kde bude rozvod priznaný, teda viditeľný (vedený po stene, pod stropom). Uhlíková oceľ povrchovo neoxiduje tak ako meď.


Na sklade držíme tieto rozmery rúr a tvaroviek (lisovací profil M):



Charakteristika:

     Uhlíková oceľ sa používa pre rozvody kúrenia, vzduchu, solárnych systémov a v priemyselných aplikáciach. Nevhodná pre rozvody pitnej vody. Všetky rúry a tvarovky sú vyrobené z uhlíkovej ocele č.1.0034 podľa normy DIN EN 10305, ktorá je z vonkajšej strany galvanicky pozinkovaná. Dimenzie, ktorými sú všetky komponenty označované, zodpovedajú vonkajšiemu priemeru rúry. Rúry všetkých priemerov sú dodávané v 6 metrov dlhých tyčiach. V nasledujúcej tabuľke nájdete priemery rúr a hrúbky stien:



      Lisovacie tvarovky sú vyrábané špeciálnym výrobným postupom, ktorého hlavné fázy sú:


      Každá tvarovka má tesneniaci O-krúžok z čierneho EPDM, ktorý je odolný proti starnutiu, teplotnému zaťaženiu a mnohým chemikáliam. Je zvlášť vhodný pri všetkých typoch upravovanej vody.

      Prevádzkové parametre O-krúžku EPDM:


      Tesniaci O-krúžok je môžné v prípade potreby vymeniť za tesniaci O-krúžok z VITONu (má zelenú farbu), ktorý sa doporučuje použiť v rozvodoch, kde by mohlo dôjsť k prehriatiu nad 120°C (solárne systémy alebo primárne okruhu kotlov na tuhé palivo). Tesniaci O-krúžok z VITONu sa dodáva samostatne.

      Prevádzkové parametre O-krúžku VITON:

      Bližšie technické informácie nájdete na stránkach výrobcu: http://www.eurotubieuropa.it/english/index.html