STERAD

Aktuálne akcie AKTUÁLNE AKCIE

oceľové švové, bezšvové



     cenník

VÝHODY:


NEVÝHODY:



Môj osobný názor:

      Mohli by ste si myslieť, že železo patrí "do starého železa". V nových rodinných domoch a v novostavbách sa už v dnešnej dobe železné rozvody nepoužívajú. Postupne ich nahradili rozvody plastové, plastohliníkové, medené a rozvody z uhlíkovej ocele. Železné rozvody sa však bežne používajú v kotolniach s veľkým výkonom, kde by použitie rozvodov z iných materiálov niekoľkonásobne navýšilo cenu.


Na sklade držíme tieto rozmery rúr a tvaroviek:



Charakteristika:

      Bezšvové oceľové rúry sú vyrábané dvomi technologickými postupmi, a to:


      Spôsob výroby závisí od veľkosti rozmerov rúr a technologických možností. Použitie týchto rúr závisí od teplôt, pri ktorých budú prevádzkované. Jednotlivé druhy sú určené pre:

     
      Spoje oceľového potrubia sa robia mechanicky alebo zváraním. Pre spojenie rúr a tvaroviek sa používa závitový spoj alebo zváraný spoj. Voľba spoja zvyčajne závisí od priemeru rúr a tvaroviek, ktoré je potrebné zmontovať.
     
Pri oceľových rozvodoch do priemeru 2" (DN50) sa väčšinou používajú závitové tvarovky vyrobené z čiernej temperovanej liatiny, prípadne pozinkované tvarovky z rovnakého materiálu. Závitové tvarovky sa vyrábajú až do priemeru 4" (DN108). Závitové spoje sa väčšinou tesnia česaným konopem, teflonou páskou alebo teflonou niťou.
      Pri oceľových rozvodoch s priemerov váčším ako 2" (DN50) sa častejšie používajú tzv.prírubové spoje, kde je príruba (kruhová oceľová doska s otvormi) pripevnená na koniec rúrky tupým zvarom. Samotný spoj sa realizuje stiahnutím dvoch prírub skrutkami s grafitovým (klingeritovým) tesnením medzi nimi.

      Bližšie technické informácie nájdete na stránkach výrobcu:  http://www.zelpo.sk/