STERAD

Aktuálne akcie AKTUÁLNE AKCIE

nerezová vlnovcová rúrka



      cenník


VÝHODY:


NEVÝHODY:


Môj osobný názor:

      Eurotis (nerezový vlnovec) umožňuje urobiť jednoduché a elegantné hydraulické prepojenie medzi dvoma bodmi. Je obzvlášť vhodný v miestach, ktoré neumožňujú použitie iných materiálov z hľadiska montáže (uhlíková oceľ, plastohliník, meď - obmedzený prístup pre lisovačky). Inštalatéri ho najčastejšie používajú pri prepojení kotlov a zásobníkov TÚV, úplne alebo čiastočne pri solárnych rozvodoch a hlavne v stiesnených priestoroch, kde je nutné obchádzať už existujúce rozvody. Eurotis je vďaka svojej flexibilite veľmi obľúbený pri výmene kotlov a zásobníkov TÚV.


Na sklade držíme tieto rozmery rúr a matíc:



Charakteristika:

      Nerezová (antikorová) vlnovcová rúrka EUROTIS TFA - technická špecifikácia:


     Rúrky EUROTIS TFA sa režú pomocou rezného kolieska, ktorý sa používa aj na rezanie rúr z uhlíkovej ocele alebo medených rúr. Eurotis je možné ohýbať v rukách s veľmi malým polomerom ohybu bez deformácie vnútorného prierezu, pričom je možný opakovaný ohyb na rovnakom mieste. Vďaka tomu je montáž rozvodov rýchla a jednoduchá s minimom spojov bez nutnosti použitia kolien.

     Eurotis má dva spôsoby spájania a obidva sú mechanické. Najrozšírenejší je spoj s prevlečnou maticou s tesnením: na odrezaný koniec rúrky sa nasunie matica. Pomocou špeciálneho náradia sa z posledných dvoch "vlnoviek" urobí lem. Vytvorený lem bráni skĺznutiu matice z rúrky a zároveň tvorí dosadaciu plochu pre tesnenie. Matica sa nasunie na lem a spolu s tesnením sa jednoducho naskrutkuje na protikus, ktorým môže byť akýkoľvek vonkajší závit príslušného rozmeru. Treba však dbať na to, aby bola dosadacia plocha protikusu pre tesnenie úplne rovná a dostatočne široká, inak môže dôjsť k prestrihnutiu tesnenia, resp. jeho vykĺznutiu spod dosadacích plôch.